NO BORDERS

NOBORDERS és una mostra de cine documental, una exposició d’art i un espai per al debat que planteja una pregunta tan incòmoda com necessària: Ens conformem amb una societat que incompleix les seves obligacions morals i legals amb les persones refugiades?

Un refugiat és una persona que fuig. Fuig perquè està al bàndol que perd. Perquè pensa, sent o resa de manera diferent als que l’apunten amb les seves armes.

NO BORDERSa través del cine documental, el debat i l’art ens permet connectar amb las històries d’aquestes persones que tenen dret a una segona oportunitat.

Els objectius de NO BORDERS són conscienciar cada vegada més persones per exigir plegats l’acollida de les persones refugiades i recaptar fons perquè se segueixi treballant a les fronteres d’Europa amb els que no poden ni tornar als seus països, ni arribar a un nou destí. És una acció pels drets de les persones refugiades i per la nostra dignitat com a éssers humans.

Les despeses d’organització de les accions i jornades de NO BORDERS es financen amb la col·laboració d’entitats públiques i privades. Així, tota la recaptació pot dedicar-se íntegrament als projectes.  

NO BORDERS comença la seva trajectòria a Sant Lluís, Menorca, però és una iniciativa dissenyada perquè es pugui replicar a qualsevol ciutat. Al 2018 vam celebrar dues edicions, una a Artà (Mallorca) i l’altra a Fanzara (Castelló). Al febrer de 2019 serem a Barcelona i al març farem una segona edició a Sant Lluís. Escriu-nos si vols més informació.

Som Moltes les persones i institucions que pensem que podem acer molt. NO BORDERS és la nostra manera de fer pinya.

Conscienciar i augmentar la pressió sobre el govern perquè compleixi les seves obligacions i el mandat que li donem la ciutadania

La nostra contribució és a través del cinema i l’art perquè és al que ens dediquem i perquè creiem en la cultura como una palanca per al canvi. La cultura permet conèixer l’altre, aquesta altra persona amb la que ens volen espantar. A través del cine i de l’art descobrirem que és una persona com nosaltres, amb les mateixes aspiracions i preocupacions. La cultura ens ajuda a perdre la por que tenim de l’altre, que som nosaltres, que hem estat nosaltres i que podem tornar a ser-ho.

Recaptar fons per defensar les persones refugiades a les fronteres d’Europa

També creiem que aquest projecte ens ajudarà a recobrar una mica de la dignitat que els nostres governs s’entesten inexplicablement a arrossegar per terra en nom nostre. Nosaltres també ens hem vist obligats a fugir de guerres i dictadures així com de la gana i la manca d’oportunitats. Aquests viatges no han estat mai fàcils, i ara ens trobem en un moment on les persones que fugen, en comptes de rebre la protecció que mereixen, són rebutjades i perseguides als països de destí, que no vol dir d’acollida.
Como ellos, en otros momentos nos hemos visto obligados a huir de guerras o de dictaduras y también del hambre y de la falta de oportunidades. Esos viajes nunca son fáciles, pero ahora las personas que huyen, lejos de recibir la protección que merecen, son rechazadas y perseguidas en sus países de destino, que no de acogida.

Preguntes freqüents

Què fareu amb els diners recaptats?

Es destinen íntegrament a la defensa de les persones a la recerca de refugi; col·laborem amb petites organitzacions que ofereixen assistència bàsica (menjar, roba d’abric, etc.) als més necessitats, és a dir, persones literalment atrapades entre fronteres, ja que no poden avançar ni retrocedir. La situació en aquests espais és molt fluida ja que es poden produir canvis sobtats (desallotjaments, detencions en grup, etc.) per la qual cosa la plataforma pot canviar el destí concret de l’ajuda en funció de les circumstàncies. Segueix-nos a les xarxes socials per informar-te detalladament.

Sigue las redes sociales para estar informado en todo momento.

Cobren els directors i artistes?

No. Los directores han cedido sus obras y su tiempo (estarán en Sant Lluís para hablar con vosotros sobre los temas y los rodajes) de manera altruista.

Los artistas que ceden sus obras gráficas para su exposición y venta, también sin pedir nada a cambio.
Todos podemos hacer algo y ellos ya han empezado.

¿Recibís alguna subvención o ayuda de las instituciones?

Sí. Sin la complicidad de las instituciones y de las personas que trabajan en ellas, esto no sería posible.

¿Quién está detrás de este proyecto?

En la primera edición, la Plataforma Benvinguts Refugiats Menorca y un grupo de personas que colaboramos aportando nuestro saber hacer sin cobrar:

Ilia; representante de la plataforma. Lleva todo lo que tiene que ver con su implicación (voluntarios, etc.), la recaudación y el proyecto al que se destinará el dinero. Dani (hombrelópez); Lleva el diseño gráfico, la gestión de las cesiones de obras gráficas y la dirección artísta general de No Borders (y nos ha invitado a una paella en su casa este domingo para seguir trabajando) También se ha encargado de movilizar a la gente en otras ciudades. Joan; director del documental Sinaia, más allá del oceáno, coordina la parte de cine documental. Carlos; se ocupa de la coordinación general y logística, los textos (como este) y lo que va saliendo.

Creemos que todos podemos hacer algo. ¡Ya lo estamos haciendo! ¡Vente!

Kit de prensa

Seas periodista en busca de información con la que documentarte, blogger que desea escribir sobre NOBORDERS o sencillamente que quiere ayudar porque simpatiza con los objetivos, puedes descargar nuestro kit de prensa en el que encontrarás documentos que te ayudarán a difundir el proyecto.

MUY PRONTO

¡Estamos en las redes!

Art Social

Estos artistas ya han empezado a hacer algo. Han cedido sus obras que podrás ver en todas las exposiciones que llevaremos por el mundo y que podrás llevarte a casa por sólo 5 euros.Todo lo recaudado de las ventas de las reproducciones se destinará a proyectos de ayuda a personas refugiadas.

CA
ES_ES CA