NO BORDERS

Un refugiat és una persona que fuig. Fuig perquè està en el bàndol que perd. Perquè pensa, sent i resa d'una forma distinta dels qui l'apunten amb les seves armes. NOBORDERS DOCUMENTAL & ART SOCIAL, a través del cinema documental i de l'art, ens permet connectar amb les històries d'aquestes persones, que tenen dret a una segona oportunitat.

Els objectius de NOBORDERS són conscienciar més persones per exigir junts que acollim els refugiats i recaptar fons per tal que Benvinguts Refugiats Menorca segueixi treballant a les fronteres de l'Est d'Europa amb els que no poden ni tornar als seus països ni arribar a un nou país. És una acció pels drets de les persones refugiades i per recobrar la nostra dignitat com a societat.

Som moltes les persones i institucions que pensem que podem fer-hi alguna cosa. NOBORDERS és la nostra manera de donar un cop de mà.

Conscienciar i augmentar la pressió sobre el govern perquè compleixi les seves obligacions i l'exigència que li fem arribar els ciutadans d'acollir els refugiats

Recaptar fons per als projectes que Benvinguts Refugiats Menorca porta a terme a les fronteres de l'Est d'Europa

La nostra contribució és a través del cinema i de l’art perquè és al que ens dediquem i perquè creiem en la cultura com a palanca per al canvi. La cultura permet conèixer l’altre, aquest altre amb què se’ns espanta i que a través del cinema descobrirem que és una persona com nosaltres, amb les mateixes aspiracions i preocupacions. La cultura ens ajuda a veure el que tenim en comú, i així ens ajuda a perdre la por a l’altre, que som nosaltres, que hem estat nosaltres i que podem tornar-ho a ser.

Creiem, a més, que aquest projecte ajudarà a recuperar una part de la dignitat que el nostre govern inexplicablement arrossega en nom nostre.

Igual que ells, a Menorca i a Espanya en altres moments ens hem vist obligats a fugir de guerres o de dictadures, i també de la fam i de la falta d’oportunitats. Aquests viatges mai són fàcils, però ara les persones que fugen, lluny de rebre la protecció que mereixen i que els vam prometre, són rebutjades i perseguides en els seus països de destí, no d’acollida.

Preguntes més freqüents

Es destinaran íntegrament a projectes de la Plataforma Benvinguts Refugiats Menorca a les fronteres de l’Est d’Europa, on es col·labora amb altres petites organitzacions per donar assistència bàsica (menjar, roba, etc.) a les persones que més ho necessitin, que són els que estan atrapats entre fronteres, sense poder avançar ni retrocedir. La situació en aquests espais, autèntica terra de ningú, és molt fluida, és a dir, que es poden produir canvis sobtats (desallotjaments, detencions en grups, etc.), motiu pel qual la plataforma pot canviar el destí concret de l’ajuda en funció de les circumstàncies.

egueix les xarxes socials o escriu-nos per estar informat en tot moment.

No. Els directors han cedit les seves obres i el seu temps (seran a Sant Lluís per parlar amb vosaltres sobre els temes de les seves pel·lícules i dels rodatges) de manera altruista.

Els artistes que cedeixen les seves obres gràfiques perquè s’exposin i es venguin també ho fan de manera altruista.

Tots podem fer alguna cosa i ells ja han començat.

Sí. Sense la complicitat de les institucions menorquines i de les persones que hi treballen això no seria possible.
Publicarem el pressupost i la recaptació que s’aconsegueixi, però us avancem com va de moment:

Ajuntament de Sant Lluís
Cedeix l’ús de les dues sales de la Sala Polivalent Albert Camus i cobreix les despeses de la dotació tècnica i humana de la sala per a l’esdeveniment.

Consell Insular de Menorca, Conselleria d’Educació i Cultura
Paga els bitllets d’avió dels directors, l’allotjament, el lloguer d’un cotxe, les despeses del desenvolupament de la web (mantingut al mínim pel proveïdor) o la impressió de les obres gràfiques per a l’exposició i la venda.

Fons Menorquí de Cooperació
Paga els bitllets dels ponents de les taules rodones.

A més, comptem amb la complicitat d’altres empreses i persones:

Els membres i voluntaris de la Plataforma Benvinguts Refugiats Menorca, Hostal Orsi (Maó), Sa Sínia (Es Castell), De Vins (Maó), DJ Bass, DJ Pollo, el grup MenorKings, els graffiteros Menorkings De S’andergraun, Son Mercer de Baix, les paelleres de la Mascletà… Tots podem fer alguna cosa i ells ja han començat!

En primer lloc, la Plataforma Benvinguts Refugiats Menorca i un grup de persones que col·laborem aportant el nostre coneixement sense cobrar:

N’Ilia, representant de la plataforma, s’encarrega de tot el que té a veure amb la implicació (voluntaris, etc.), la recaptació i el projecte a què es destinaran els diners. En Dani (hombrelópez) s’encarrega del disseny gràfic, la gestió de les cessions de les obres gràfiques i la direcció artística general de NOBORDERS (i ens ha convidat a una paella aquest diumenge a casa seva per seguir treballant). En Joan, director del documental Sinaia, més enllà de l’oceà, coordina la part del cinema documental. En Carlos, que s’ocupa de la coordinació general i logística, dels textos (com aquest) i del que va sortint. En Nico, que porta les xarxes socials i la coordinació de voluntaris. N’Héctor, que porta la web, punxa a la festa del dissabte i ens cuida.

Creiem que tots podem fer alguna cosa i gràcies a la Plataforma Benvinguts Refugiats Menorca ja hem començat. Vine!

CONTACTA AMB NOBORDERS

Kit de premsa

Siguis periodista a la recerca d’informació amb què documentar-te, bloguer que desitja escriure sobre NOBORDERS o senzillament que vol ajudar perquè simpatitza amb els objectius, pots descarregar-te el nostre kit de premsa, en què trobaràs documents que t’ajudaran a difondre el projecte.

SOM A LES XARXES!